Books And Authors Quiz & Current Affairs

Advertisement

Books And Authors Quiz

SET-04

61. Who has written the book ‘The Famished Road’?

  • A.  Ian Austin
  • B.  V.S. Naipaul
  • C.  Ben Okri
  • D.  Zola Emile

Answer:   C

62. ‘Eight Lives’ is a book written by

  • A.  Raja Ramana
  • B.  Savita Ambedkar
  • C.  Mahesh Yogi
  • D.  Raj Mohan Gandhi

Answer:   D

63.  ‘Nature never did betray the heart that loved her’ is a quotation from

  • A.  W.Wordsworth  
  • B.  J.Brayon
  • C.  P.B.Shelly  
  • D.  J.Keats

Answer:   A

64. Who is the author of the book ‘Freedom Behind Bars’?

  • A.  Kiran Bedi
  • B.  Jawaharlal Nahru
  • C.  Sheikh Abdullah
  • D.  Nelson Mandela

Answer:   A

65. The book ‘A Farewell to Arms’ was written by

  • A.  Charles Dickens
  • B.  Ernest Hemingway
  • C.  Thomas Hardy
  • D.  Huxley

Answer:   B

66. ‘Ek Doctor Ki Maut’ is a film directed by

  • A.  Gautam Gosh
  • B.  Tapan Sinha
  • C.  Meera nair
  • D.  Shyam Benegal

Answer:   B

67. The book ‘Satanic Verses’ was written by

  • A.  Gunnar Myrdal
  • B.  William Golding
  • C.  Salman Rushdie
  • D.  Agatha Christie

Answer:   C

68. Who has won the Gyan Peeth Award for her book ‘Yama’?

  • A.  Maheswari Devi
  • B.  Asha Poorna Devi
  • C.  Amrita Preetam
  • D.  Mahadevi Verma

Answer:   D

69. Which of the following Newspapers are published in Bengali Language?

  • A.  Lok Satta
  • B.  Pratap
  • C.  Din Mani
  • D.  Jugantar

Answer:   D

70. Who is the author of the novel ‘Les Miserable’?

  • A.  Victor Hugo
  • B.  ALium tofler
  • C.  G.Wynne
  • D.  Fedric

Answer:   A

71.  The serial ‘India’s Rajiv’ was produced and directed by

  • A.  Simmi Garewal
  • B.  Satyajit Ray
  • C.  Shyam Benegal
  • D.  Mira Nair

Answer:   A
72.  The original name of ‘Mahabharata’ is

  • A.  Katha Saritsagar
  • B.  Jai Samhita
  • C.  Vrahat Katha
  • D.  Rajatarangini

Answer:   B

73.  ‘Man without society is either a beast or a God’. Who said this?

  • A.  Plato  
  • B.  Gandhi
  • C.  Aristotle  
  • D.  Henry Maine

Answer:   C

74.  Who has written the famous book ‘Mankind and Mother Earth’?

  • A.  Arnold Toynbee
  • B.  Leo Tolstoy
  • C.  John Ruskin
  • D.  Bertrand Russel

Answer:   A

75.  ‘Maya Memsaab’ is a film directed by

  • A.  Shyam Benegal
  • B.  Ketan Mahta
  • C.  Bhupen Hazarika
  • D.  Tapan Sinha

Answer:   B

76.  Who is the author of the book ‘Naked Triangle’?

  • A.  R.K.Narayan
  • B.  Amrita Pritam
  • C.  Balwant Gargi
  • D.  Khushwant Singh

Answer:   C

77.  The book ‘Gulliver’s Travels’ was written by

  • A.  Alexandra Dumas
  • B.  Charles Lamb
  • C.  Charles Dickens
  • D.  Jonathan Swift

Answer:   D

78.  Who directed the film ‘Little Buddha’?

  • A.  Richard Attenborough
  • B.  Bernardo Bertolucci
  • C.  Ben Johnson
  • D.  Mani Kaul

Answer:   B

79.  The controversial documentary ‘Hell’s Angel’ broadcasted by Channel 4 on Independent British Television Station is based on who among the following?

  • A.  Joseph Stalin
  • B.  Adolf Hitler
  • C.  Mother Teresa
  • D.  Saddam Hussein

Answer:   C

80.  Who is the author of ‘Tom Sawyer’?

  • A.  Leo Tolstoy
  • B.  Mark Twain
  • C.  John Ruskin
  • D.  William Shakespeare  

Answer:   B

Recent Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Question Dekho © 2015 STAR Technology