Books And Authors Quiz & Current Affairs

Advertisement

Books And Authors Quiz 

SET-05

81.  Who is the author of the book ‘The Future of Freedom’?

  • A.  Richard Wolfee
  • B.  Peter Hudson
  • C.  Tamara Lipper
  • D.  Fareed Zakaria

Answer:   D

82.  Who said the words, ‘I disapprove of what you say, but I will defend to Death your right to say it’?

  • A.  George Bernard Shaw
  • B.  Lenin
  • C.  Voltaire
  • D.  Mahatma Gandhi

Answer:   C

83. The celebrated novel ‘The Godfather’ was authored by

  • A.  Harold Robbins
  • B.  John Milton
  • C.  Victor Hugo
  • D.  Mario Puzo

Answer:   D

84. Which of the following books is written by Rabindranath Tagore?

  • A.  Rakta Karabi
  • B.  Chidambara
  • C.  Anand Math
  • D.  Durgesh Nandini

Answer:   A

85. The book ‘The Man who knew Infinity’ by Robert Kanigel is the biography of

  • A.  Srinivasa Ramanujan
  • B.  Sir C. V. Raman
  • C.  Homi Bhabha
  • D.  Vikram Sarabhai

Answer:   A

86.  Who is the author of ‘Betrayal of the Defence Forces’?

  • A.  Vishnu Bhagat
  • B.  Tarun Tejpal
  • C.  George Fernandes
  • D.  Jaswant Singh

Answer:   A

87. David Copperfield is the name of

  • A.  novel
  • B.  famous actor
  • C.  poem
  • D.  writer

Answer:   A

88.  The famous book ‘The Daughter of the East’ is written by

  • A.  Ms. Taslima Nasreen
  • B.  Ms. Benazir Bhutto
  • C.  Ms. Aunsan Suu Kyi
  • D.  Ms. Bandaranaike Sirimavo

Answer:   B

89.  Which is not a correct combination?

  • A.  Prithivi Raj Raso – Chand Bardai
  • B.  Idols – Sunil Gavaskar
  • C.  Midnight Children – A. Sanderson
  • D.  Meghdoot – Kalidaas

Answer:   C

90.  The author of the book ‘Waiting for the Mahatma’ is

  • A.  R.K. Narayan
  • B.  N.A. Palkhiwala
  • C.  Amrita Pritam
  • D.  Manohar Malgonkar

Answer:   A 

91.  Who is the author of ‘India Wins Freedom’?

  • A.  Dominique Lapierre
  • B.  Maulana Azad
  • C.  Khan Abdul Gaffar Khan
  • D.  Jawaharlal Nahru

Answer:   B

92. ‘In Custody’, an English novel is written by which one of the following?

  • A.  Anita Desai
  • B.  Vikram Seth
  • C.  Shoba De
  • D.  V.S. Naipaul

Answer:   A

93.  Who wrote the book ‘The Prince’?

  • A.  Bernard Shaw
  • B.  Niccolo Machiaveli
  • C.  V.S. Sharma
  • D.  Emile Zola

Answer:   B

94. What is unique about the film ‘Adi Shankaracharya’?

  • A.  It has won the National Award.
  • B.  It is the first Bengal film.
  • C.  It is the first Sanskrit film.
  • D.  It has no female actress.

Answer:   C

95. ‘Crime and Punishment’ was written by

  • A.  Fyodor Dostoevsky
  • B.  Vladimir Nabakov
  • C.  Lewis Carrol
  • D.  Alexander Solzhenitsyn

Answer:   A

96. Lala Lajpat Rai is the author of the book

  • A.  India Divided
  • B.  Unhappy India
  • C.  Mother India
  • D.  Hind Swaraj

Answer:   B

Recent Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Question Dekho © 2015 STAR Technology