Books And Authors Quiz & Current Affairs

Advertisement

Here a list of Books And Authors Quiz with Answers & Books And Authors Current Affairs is given. These Books And Authors questions are asked in all all competitive exams like Banking and SSC examinations. Prepare this books and authors questions for Banking exams and other government exams.

Books And Authors Quiz & Current Affairs

SET-01

 

1.    Who wrote the famous book – ‘We the people’?

  • A.   T.N.Kaul
  • B.   J.R.D. Tata
  • C.   Khushwant Singh
  • D.   Nani Palkhivala

Answer:    D

2. Who is the author of the book ‘Nineteen Eighty Four’?

  • A.   Thomas Hardy
  • B.   Emile Zola
  • C.   George Orwell
  • D.   Walter Scott

Answer:    C

3.  Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?

  • A.   Gaban   
  • B.   Godan
  • C.   Guide   
  • D.   Manasorovar

Answer:    C

4.  Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’

  • A.   Salman RushDie
  • B.   Abu Nuwas
  • C.   Ms. Taslima Nasrin
  • D.   D.H. Lawrence

Answer:    B

5. The lead character in the film ‘The Bandit Queen’ has been played by

  • A.   Rupa Ganguly
  • B.   Seema Biswas
  • C.   Pratiba Sinha
  • D.   Shabama Azmi

Answer:    B

6. Which of the following books has been written by Vikram Seth?

  • A.   My God Died Young
  • B.   Islamic Bomb
  • C.   Look Back in Anger
  • D.   A Suitable Boy

Answer:    D

7. Who wrote the line: ‘ A thing of beauty is a joy forever’?

  • A.   John Keats
  • B.   Robert Browing
  • C.   P.B.Shelley
  • D.   William Wordsworth

Answer:    A

8. Who has written the book ‘My Frozen Turbulence in Kashmir’?

  • A.   Anees Jung
  • B.   Jagmohan
  • C.   M.J.Akbar
  • D.   Nissim Ezekiel

Answer:    B

9. The book ‘To Live or Not Live’ was written by

  • A.   V.S. Naipaul
  • B.   Alexandra Dumas
  • C.   George Elliot
  • D.   Nirad C. Chaudhuri

Answer:    D

10. In India the first television programme was broadcasted in

  • A.   1959   
  • B.   1965
  • C.   1976   
  • D.   1957

Answer:    A

11. ‘A Voice for Freedom’ is a book written by

  • A.   Corazon Aquino
  • B.   Nayantara Sahgal
  • C.   Aung San Suu Kyi
  • D.   Benazir Bhutto

Answer:    B

12. Who is the father of English Poetry?

  • A.   Milton   
  • B.   Wordsworth
  • C.   Chaucer   
  • D.   Charles Dickens

Answer:    C

13. The popular TV serial ‘Neem ka Ped’ was written by

  • A.   Rahi Masoom Raza
  • B.   Sharad Joshi
  • C.   Ashapurna Devi
  • D.   Harivansh Rai Bachachan

Answer:    A

14. Who wrote ‘War and Peace’?

  • A.   Leo Tolstoy
  • B.   Mahatma Gandhi
  • C.   Charles Dickens
  • D.   Kipling

Answer:    A

15. Which of the book was written by Graham Greene?

  • A.   O’ Jerusalem
  • B.   The Power and Glory
  • C.   Crisis in India
  • D.   Of Human Bondage

Answer:    B

16.  George Bernard Shaw, the great dramatist, was

  • A.   a Welsh
  • B.   an Irishman
  • C.   a Soctsman
  • D.   an Englishman

Answer:    B

17.  ‘Mirchchhakatika’ was written by

  • A.   Vikramaditya   
  • B.   Shudraka
  • C.   Kalhana   
  • D.   Banabhatta

Answer:    B

18.  The famous book ‘Anandmath’ was authored by

  • A.   Sarojini Naidu
  • B.   Bankim Chandra Chottapadhya
  • C.   Sri Aurobindo
  • D.   Rabindrnath Tagore

Answer:    B

19.  Who directed the film ‘1942: A love story’?

  • A.   Mahesh Bhatt
  • B.   Vidhu Vinod Chopra
  • C.   Yash Chopra
  • D.   Ketan Mehta

Answer:    B

20.  Who is the author of famous statement: “That Government is the best which governs least”?

  • A.   Herbert Spencer
  • B.   Harold Laski
  • C.   Alexis De Tocqueville
  • D.   Henry David Thoreau

Answer:    D

Recent Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Question Dekho © 2015 STAR Technology